Úvodní stránka>Zařízení pro gastronomii>Chladící a mrazící technika

Chladící a mrazící technika

Chladící a mrazící technika je jednou z nejdůležitějších kategorií při profesionálním vybavování gastronomických objektů. Veškeré chladící a mrazící zařízení mají nemalý ekonomický ale i hygienický význam, zabezpečují produkty před zkažením. Na trvanlivost každé potraviny má vliv především: teplota ale taky vlhkost a pohyb vzduchu. Je základem každého gastronomického zařízení, jsou využívány všude tam kde je nutno skladovat potraviny, suroviny, polotovary v chladících nebo mrazících podmínkách ale rovněž pro zchlazování nebo zmražování již hotových jídel – vlastně všude, jelikož tyto podmínky splňují všechny restaurace, školní a podnikové jídelny, profesionální kuchyně, závodní kuchyně, různé gastronomické podniky ale taky cukrárny, řeznictví, pekárny, jatka atd.

Zpět - Zařízení pro gastronomii